DOPRAVA A INSTALACE ZDARMA

Co je ionizovaná voda?

Ionizovaná voda je alkalická zásaditá voda produkovaná vodním ionizátorem. Již více než půl století se v Japonsku používá ionizovaná voda, která pomáhá obnovit tělo do původního alkalického stavu. Vodní ionizátor umí upravit vaši běžnou vodu z vodovodu na zdravou, svěží a chutnou alkalickou vodu obohacenou o molekulární vodík. Ionizovaná voda je mnohonásobně lepší, než voda z vodovodu, filtrovaná voda (reverzní osmóza) a balená voda.

Ionizovaná voda (neboli elektrolyzovaná redukovaná voda nebo vodíková voda) začíná jako voda z vodovodu. Přístroj odfiltruje chlór a další nečistoty z vody z vodovodu a poté oddělí vodík a kyslík procesem známým jako elektrolýza. Tento proces přidává elektrony k vodíku tvořící novou molekulu zvanou molekulární plynný vodík. Když se přidá do vaší pitné vody, vytvoří se na antioxidanty bohatá ionizovaná voda.

Proces při elektrolýze lze přirovnat k aktivnímu filtrování pitné vody, kdy jsou z pitné vody do oddělených nádob (rozdělených polopropustnou membránou) přitahovány škodlivé/kyselé nebo alkalické/prospěšné látky. V jedné nádobě pak zůstává voda kyselá, kterou použijeme jako přírodní desinfekci, na potírání ran, k čištění a bělení zubů, či úklid, nebo omývání ovoce, zeleniny apod. V druhé nádobě voda zásaditá, kterou hlavně pijeme, používáme na zalévání květin, klíčení semen a také na pití pro zvířata.

alkaviva_dite pije vodu 

Alkalická ionizovaná voda

Ionizovaná alkalická voda, nebo také živá voda, se používá ke konzumaci, na léčbu organismu či přípravu jídel, protože:

Detoxikuje organismus - neutralizuje kyselé odpadní látky a toxiny, které se denně hromadí v organismu a odpadní látky z léků atd.

Hydratuje - hydratace organismu je základem zdraví. Alkalickou ionizovanou vodu dokáže tělo snadněji absorbovat a využít, je bohatá na zásadité minerály a jsou z ní odbourány všechny chemické látky.

Neutralizuje volné radikály - vyšší pH zásadité vody působí jako antioxidant, uklízí a neutralizuje volné radikály, díky čemuž nedochází k poškození organismu. Rakovina a většina jiných onemocnění nedokáže přežít v alkalickém prostředí.

Udržuje pH organismus - strava s vysokým podílem kyselin, stres či toxiny v životním prostředí přispívají k překyselení organismu. Alkalická ionizovaná voda obnovuje rovnováhu pH v organismu, čímž přispívá k celkovému zdraví a dodává energii.

Podporuje imunitní systém - pokud je imunitní systém oslaben, nerovnováha pH může poškodit buňky. Vylepšením svého imunitního systému dokážete lépe čelit různým nemocem, případně urychlit jejich léčbu.

 

Kyselá ionizovaná voda

Ionizovaná kyselá voda, nazývaná také mrtvá voda, je určena pouze pro venkovní použití. V lidovém léčitelství se používala na hojení ran, odstraňování plísňových onemocnění či na popáleniny. Čím silnější kyselá ionizovaná voda je, tím má lepší čisticí a dezinfekční účinek. Takovou vodu můžete použít na:

Čištění - zabíjí bakterie, díky čemuž předejdete otravě jídlem. Dokonce dokáže zničit bakterie E-coli. Namočte hrnce a pánve do kyselé vody a nechte přes noc působit. Namočením utěrek a hub na mytí nádobí snížíte zápach a zpomalíte růst bakterií. Účinně čistí sklo a zrcadla. Jelikož kyselá ionizovaná voda není toxická, můžete ji použít na čištění téměř všeho.

Přípravu jídla - v kyselé ionizované vodě můžete mýt ovoce, zeleninu či maso, díky čemuž zničíte množství bakterií a pesticidů.

Kožní problémy a akné - vzhledem k tomu, že kyselá ionizovaná voda má dezinfekční a stahující účinek může být použita jako doplňková léčba při problémech s kůží jako je akné či kožní skvrny. Čištění pleti kyselou vodou pokožku zjemňuje a obnovuje její přirozený lesk. Můžete ji přidat i do koupele (1,5 - 3 litry) na zjemnění pokožky.

Zdraví vlasů - opláchnutí vlasů kyselou vodou před a po použití šamponu může omezit vypadávání vlasů, výskyt lupů a působí na celkové zdraví pokožky.

Léčbu onemocnění - 20 až 30 minutová koupel nohou působí proti mykóze a urychluje regeneraci nehtů. Při bodnutí hmyzem poskytuje kyselá voda úlevu od svědění.

Zalévání květin - kyselá ionizovaná voda podporuje růst květin a řezané květiny zůstávají déle čerstvé a svěží.

Zpět do obchodu